Obiective turistice

TRANSALPINA – Drumul Regelui
Un drum prin nori de-aproape 2000 de ani

Transalpina ( DN 67C) – Drumul care duce în tara de dincolo de munți” – Cea mai înaltă șosea din România care atinge altitudinea de 2 145 m în Pasul Urdele și străbate Masivul Parâng din Carpații Meridionali, traversează orașul Novaci de la sud la nord, pe o distanță de aproximativ 25  km.

Transalpina  cazare cu piscina

 

Construită pe urmele vechiului drum al legiunilor romane venite se cucerească Dacia  după anul 100, Transalpina a fost deschisă oficial și redată traficului national la 15 august 2015. Timp de peste 1800 de ani traseul, cunoscut cu numele de Poteca Dracului a fost folosit doar de către păstori. La sfârșitul secolului al XVIII – lea și începutul secolului al XIX – lea localnicii  au construit o portiune din acest drum cu forțe proprii, drumul fiind ulterior refăcut și pietruit de germani în timpul Primului Război Mondial, din rațiuni militare. Constient de importanța strategică a drumului care unea cele două provincii românesti, Oltenia și Transilvania, după anul 1930 regele Carol al II-lea a dispus refacerea si pietruirea drumului, inaugurat fiind în anul 1938, ocazie cu care regele și familia sa, însoțiti de primul ministru Gheorghe Tătărăscu și de viitorul rege Mihai I, au parcurs drumul cu o mașină de teren, de aici și numele de Drumul Regelui,atribuit de localnici.

Cazare Transalpina  valea magurii 

Transalpina, spectaculoasă prin măreția și frumusetea sălbatică a peisajelor montane, interesantă   prin istoria sa, este un important punct de atractie pe harta turistică a României, este zona pe care trebuie să o vezi călător fiind prin România.

Piscină Incalzită

Jacuzzi

Saună